Behandeling

Kinesiologische behandelingen doe je samen. Belangrijk onderdeel van de eerste afspraak is het intakegesprek. Ik luister, vraag naar de reden van je komst en je doel: welk probleem wil je aanpakken. Ben je nog onbekend met kinesiologie dan vertel ik je daar eerst meer over.

Na de eerste afspraak heb je:

  • helder inzicht in de mogelijke oorzaken van je klacht(en)
  • duidelijkheid over wat we (eerst) gaan aanpakken
  • advies met betrekking tot voeding of voedingssupplementen, oefeningen, leefstijl

Werkwijze
We sporen door middel van spiertesten oorzaak en oplossing van je klacht op. Daarbij kun je staan, op een stoel zitten of op de behandeltafel liggen.

Alles in je lichaam is met elkaar verbonden. Zo nodig test ik je organen, hormonen en je weerstand. Maar ook of je lichaam voldoende vitamines en mineralen opneemt of hoe je reageert op bepaalde voedingsmiddelen. Gedrag en emoties komen ook aan bod: ondervind je stress en waar ligt dat dan aan?

​De spiertest geeft ons ook aanwijzingen voor de behandeling. Samen kiezen we behandelmethoden die bij jouw lichaam passen. Het gaat erom dat we jouw zelfherstellend vermogen het beste kunnen stimuleren.

Bij vervolgbehandelingen bespreken we hoe het gaat en wat je gemerkt hebt of je behandeldoel nog klopt of dat je dat wilt aanpassen. Ook vervolgstappen verifiëren we iedere keer met spiertesten. Mocht je behoefte hebben aan contact tussen behandelingen door, dan kan dat.

Periodieke check-up
Geen specifieke klachten, maar toch behoefte aan een korte maar krachtige evaluatie? Ook dan geeft een kinesiologische behandeling uitkomst.