Ervaringen

Martijn: “Rustiger in mijn hoofd“
Hij is een leuke knul van 13 jaar. Friemelend aan zijn oor zei hij tijdens de intake dat hij gemakkelijk afdwaalt op school. Tijdens de spiertest kwam naar voren dat hij piekert over dingen die hem moeilijk afgaan. We spraken af om dit meteen aan te pakken. We deden enkele oefeningen om de samenwerking tussen de linker- en rechterhersenhelften te stimuleren. Hierdoor merkte hij meteen dat ‘het een stuk rustiger in zijn hoofd’ was. Ik gaf hem tips mee op welk moment hij deze oefeningen thuis of op school kon doen. Na enkele weken zag ik een heel andere Martijn terug: enthousiast vertellend over de dikke voldoende voor zijn werkstuk en het plezier dat hij weer in pianospelen had. In deze tweede sessie zetten we de puntjes op de i en tot mijn plezier kreeg ik enige tijd later een appje dat hij dik was overgegaan naar 3VWO.

Annelies, 54: “Snel tot de kern” 
Vanwege een stressvolle periode ben ik naar Marlies gegaan. Ze biedt een luisterend oor en weet snel tot de kern te komen en die te behandelen. Erg fijn dat ik heel gauw merkte dat de behandelingen resultaat opleverden.

Cindy, 49: “Prettig, toegankelijk en verfrissend”
Je merkt direct dat Marlies ook ervaring heeft als coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Haar persoonlijke benadering en behandeling geven je een comfortabel gevoel, maken je zelfherstellende vermogen voelbaar en inspireren je om de technieken en oefeningen toe te passen. 

Paulien, 50 : “Met twee behandelingen en weer ruimte!”
Mijn eerste kennismaking met Marlies was nog tijdens haar opleiding. Voor een van haar deelexamens heeft ze gevraagd of ze mij mocht behandelen voor een niet-helpende overtuiging. Op een rustige en doortastende manier heeft ze deze samen met mij weten om te buigen tot een helpende overtuiging. Toen ik medio 2018 dreigde vast te lopen door enkele ingrijpende gebeurtenissen in mijn privé-omgeving, heb ik weer haar hulp ingeroepen. Slechts twee behandelingen waren nodig om weer ruimte te ervaren, de ontstane blokkades open en waardevrij onder ogen te zien, om ze vervolgens te slechten. Marlies stelt je op je gemak, luistert, heeft een scherp observatievermogen.

Renske, 44: “Gif uit mijn lijf”
Heel onverwacht kreeg ik een scheiding voor mijn kiezen. Dat leverde naast enorm verdriet en boosheid ook allerlei vragen op. Want je moet door, en je moet er zijn voor je kinderen. Voor de zakelijke dingen heb je een advocaat. Maar voor jezelf persoonlijk heb je iemand anders nodig. En dan komt Marlies op je pad. Ik kon gelukkig al snel bij haar terecht. Ze stelde heel gericht vragen en gaf goede tips. Maar er zat ook onrust in me en de pijn voelde als vergif. De behandeling was voor mij het begin van weer vooruit komen. Wat ik ervaarde is moeilijk te beschrijven, maar er was gif weg uit mijn lijf. Het zelfvertrouwen werd groter. Er gaat van Marlies veel rust uit. Heel fijn.

Henk, 45: "Negatieve gedachten veel minder in beslag"
Henk, ZZP’er, kwam bij me met een klacht over hoofdpijn en concentratieproblemen. Hij vertelde mij dat hij vijf jaar geleden burn-out was geweest. Gelukkig geeft wielrennen hem veel ontspanning, maar dat is niet altijd gemakkelijk in te passen. Ik heb hem een oefening uitgelegd die hij bij uitstek op kantoor kan doen. Het neemt maar een paar minuten in beslag en zorgt dat je energie weer stroomt. Bij een volgende behandeling bleek dat Henk onbewust overtuigd was dat hij het allemaal niet kan bolwerken, als kostwinner van een gezin met twee kinderen. Door een stressverminderende techniek heb ik de stelligheid van die overtuiging verminderd. Tijdens een telefonisch follow up zei Henk dat negatieve gedachten hem veel minder in beslag nemen.

Marlies van West Kinesiologie