Zelfzorg?

Helaas is de onzekerheid nog steeds niet achter de rug. Gelukkig zijn er tal van interventies en overtuigingen om met Covid 19 om te gaan, van vitamine K&D, en C, Quercitine, Resveratrol maar ook medicijnen, vaccinaties, mondkapjes, handen wassen en ga maar zo door.

Ieder kiest daar het 'zijne' uit en dat is prima, daar ga ik niet over. Over zelfzorg ga ik evenmin, al borrelt het in mij om daar een steentje aan bij te dragen, juist nu mensen daar zo'n baat bij kunnen hebben en gelukkig ook weer afspraken voor behandelingen durven maken.

Want om wie gaat het hier?

Overtuig jij jezelf telkens weer, ach eerst maar Hemelvaart achter de rug, de eventuele examens van je kinderen, toetsenweken, online vergaderingen etc?

Of ben je er inmiddels wel achter dat al deze bovengenoemde dingen niet zo goed gaan als jij niet aan jezelf denkt?

Neem jezelf serieus, want als jij verantwoordelijkheid neemt voor jouw lijf en leven dan kun je zoveel meer aan met veel meer energie. En bovendien, ben jij een spiegel voor je omgeving, zodat zij ook op hun manier die verantwoordelijkheid kunnen nemen.

Ondersteuning

Vliegt het je nu al aan? Hoe dan? Ja dat kan ik me heel goed voorstellen. Het hoeft ook niet 180 graden om, een beetje kan al een groot verschil maken.

Ik wil hier heel graag een gesprekspartner voor je in zijn, maak gerust een afspraak voor een gratis telefonisch consult.

En om je alvast een beetje te helpen: deze oefeningen kun je "thuis op de bank" doen:

Voor een betere ademhaling: Houdt met je linkerhand je duim, en middelvinger en ringvinger tegen elkaar en met je rechterhand je duim, wijs- en middelvinger en adem normaal voor 5 min.

Voor stressvermindering: Houdt met je linkerhand het zachte gedeelte van het topje van je duim op de nagel van je pink, en met je rechterhand de duim en middelvinger tegen elkaar voor 7 minuten.

Succes en ga ervoor!

Datum publicatie: mei 11, 2021


 

Zelfzorg?