Heb je PTSS en belemmert dit je in je dagelijks leven?

Ik help je graag met je PTSS-klachten, zodat je niet meer in sterke mate afhankelijk bent van medicatie en je geen last meer hebt van herbeleven in alle denkbare gradaties.

Je hebt dagelijks last van de PTSS klachten

Het heeft een enorme impact op je leven. Je hebt regelmatig flashbacks van de situatie, je droomt er misschien over en je kunt ze niet tegenhouden. Je slaapt slecht, bent continu moe, onrustig. Misschien weinig eetlust of het tegenovergestelde.  Dat zorgt voor heftige emoties: je voelt je bang, boos of je voelt je verdrietig. Triggers, zoals geur, geluid of bepaalde ruimtes zorgen ervoor dat je weer in de oude herinneringen beland.

Je voelt spanning en onrust in je lijf

Je hebt last van emoties die je niet kunt uitschakelen. Je bent snel verdrietig of boos of heel erg prikkelbaar. Daarnaast word je misschien in situaties ineens door een opmerking geraakt waardoor je soms onbedoeld heftig reageert, eigenlijk zonder dat je dat van jezelf wist, het overkwam je als het ware. Eigenlijk wil je niet meer terugdenken aan de situatie. Je bent bang om deze gevoelens weer te ervaren. Misschien zoek je de plek waar het gebeurd is bewust niet meer op. Of je wilt sommige personen niet meer zien, omdat ze je eraan doen denken.

Je worstelt met negatieve gedachten en gevoelens

Je voelt jezelf langzaam wegglijden in een negatieve spiraal. Waar anderen eerst veel begrip hadden, lijkt het nu “wel erg lang te duren”. Je voelt je soms alleen. Wellicht schaam je je voor wat er is gebeurd of denk je dat de ingrijpende situatie jouw eigen schuld is. 

Ik ben Marlies en ik weet hoe het voelt!

Ik heb op een behoorlijke jonge leeftijd mijn beide ouders verloren. Mijn vader overleed op mijn 21ste aan een longontsteking, nadat hij door een hersenbloeding in coma was geraakt. Drie jaar later overleed mijn moeder aan longkanker. Een jaar voordat ze hieraan overleed, heb ik samen met mijn familie voor haar gezorgd.

Doordat ik mijn ouders zo jong ben kwijtgeraakt, kreeg ik te maken met PTSS. Hierdoor heb ik bepaalde overlevingsstrategieën aangeleerd. Ik moest ontzettend veel ballen tegelijk in de lucht houden. Ik had wel in de gaten dat het niet goed met mij ging en daarom heb ik hulp gezocht om deze ingrijpende gebeurtenissen te verwerken. De hulp was voornamelijk ‘praten’ met een psycholoog en dat heeft zeker geholpen, zoals alleen al erkennen dat je je verdriet mag tonen, maar ik merkte ook dat onderdrukte emoties veel energie kostten. De tijd heelt alle wonden wordt wel gezegd en dat is zeker zo, maar er kan ook zoveel meer…..

Kinesiologie heeft mij erbij geholpen weer te leren voelen, en verzachten en te vertrouwen op jezelf en op anderen. En vooral ook bij het horen van vergelijkbare ervaringen van anderen, er niet meer van alles getriggerd werd. Dat is mogelijk omdat het lichaam celgeheugen heeft en je met kinesiologie juist daarmee werkt om weer een nieuw evenwicht te bereiken. Je hoeft niet meer in die overlevingsstand te blijven. De diepgaande stress van PTSS wordt niet opgelost door alleen te praten, maar wordt met kinesiologie-methoden qua stress gereleased. Je ervaart de stresservaring vanuit een ander perspectief, en neutraler.

Ik help jou graag met jouw PTSS klachten!

“Het is mijn missie om jou te helpen met je PTSS klachten, zodat je minder of helemaal geen medicijnen meer hoeft te nemen!”

Vind weer rust in je hoofd & lijf

Tien jaar geleden tijdens een televisieprogramma viel het mij op dat mensen met PTSS worden geholpen met bijvoorbeeld pijnstilling of andere medicatie. Hiermee wordt de stress onderdrukt en afgevlakt, zodat ze op een of andere manier verder kunnen met hun leven.

Toen ik dat zag, dacht ik: het bestaat toch niet dat PTSS alleen met medicatie wordt gekalmeerd? Ik vond het fascinerend dat mensen hiermee geholpen zouden zijn. Tijdens mijn opleiding leerde ik te kijken naar je lichaam: wat was er veilig en wat was juist niet veilig. Het doel hierachter is om uit de stress te komen en niet daarin te blijven hangen.

Vervolgens dacht ik: hoe mooi zou het zijn als ik mensen met PTSS zou kunnen helpen. Door het behandelen van de amygdala, ook wel het emotionele brein genoemd, moet er minder medicatie nodig zijn. De amygdala is betrokken bij het aansturen en verwerken van emoties als angst, woede, genot en motivatie. Maar de amygdala is ook verantwoordelijk voor het bepalen van herinneringen en waar die worden opgeslagen in de hersenen. Dat geeft je een duwtje in de goede richting.

Ondertussen is dit alweer 10 jaar geleden en zakte dit wat weg. Ik was bezig met het bouwen aan mijn praktijk en heb ondertussen alweer tientallen cliënten mogen helpen met ingrijpende situaties en stressklachten. Iedere keer sta ik weer versteld welke positieve resultaten mijn cliënten boeken door de kinesiologiebehandelingen. Het is zo’n ontzettend krachtige techniek!

Laatst kwam het thema PTSS weer op mijn pad. Ik raakte in gesprek met een oud-politieman. Toen dacht ik: ‘dit kan toch geen toeval meer zijn?’

Ik wil je graag helpen met je PTSS-klachten, zodat je minder afhankelijk bent van medicijnen of misschien wel helemaal niet meer. Er zijn meer wegen naar Rome.

Dit is wat kinesiologie voor jouw PTSS klachten kan betekenen: 

Je hebt de heftige gebeurtenis geaccepteerd en omarmd

Het verwerken van de heftige gebeurtenissen kost tijd. Tijdens de sessies hebben we er op een liefdevolle manier aandacht aan geschonken door te kijken naar wat het je gekost heeft, maar ook naar wat het je brengt. Alles wat je meemaakt, zorgt immers voor nieuwe lessen. Lichamelijk voel je je weer meer in balans en we hebben de emoties alle ruimte gegeven.

Je bent van de flashbacks en angsten af

Je hebt geen flashbacks en angsten meer. Triggers kan je beter filteren. Je kunt het ‘normale’ leven weer oppakken. Je hebt weer zin om leuke dingen te doen. Je durft meer om hulp te vragen bij dierbare personen die je vertrouwt. Ook voelt de ingrijpende situatie niet meer als een dagelijkse last. 

Je ervaart meer rust in je hoofd & lijf

Je ervaart meer rust in je hoofd en in je lichaam. Het lukt je ook letterlijk om meer rust te nemen. Doordat je geen last meer hebt van flashbacks en angsten, voel je meer rust in je lijf. Je hebt geleerd om beter naar jezelf te luisteren. Je voelt aan wanneer iets te veel is en dan stel je een grens. Je zorgt goed voor jezelf en je gunt het jezelf ook.  

Dit is hoe het anderen geholpen heeft:

 “Snel tot de kern”

Vanwege een stressvolle periode ben ik naar Marlies gegaan. Ze biedt een luisterend oor en weet snel tot de kern te komen en die te behandelen. Erg fijn dat ik heel gauw merkte dat de behandelingen resultaat opleverden.

Annelies, 54

“Prettig, toegankelijk en verfrissend”

Je merkt direct dat Marlies ook ervaring heeft als coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Haar persoonlijke benadering en behandeling geven je een comfortabel gevoel en inspireren je om de technieken en oefeningen toe te passen.

Cindy, 49

Traject: combinatie van spiertesten, behandelingen en coaching

In mijn behandeltrajecten werk ik met kinesiologie. Hierbij staat het zelfgenezend vermogen van je lichaam centraal. Ik kijk naar jou als geheel en geloof dat lichaam en geest altijd bij elkaar horen. Als je mentaal veel stress hebt, zie je dat ook terug in je lichaam. Om jou zo goed mogelijk te begeleiden, zet ik een combinatie in van spiertesten, behandelingen en coaching. Niet alleen praten dus, maar juist ook voelen en je lichaam als basis inzetten. We starten altijd met een uitgebreide intake en boeken daarna minimaal twee vervolgconsulten voor blijvende verandering.

Spiertest

Je lichaam is ontzettend intelligent en weet heel goed wat er nodig is. Als mens zijn we vaak de verbinding met ons lichaam kwijt, waardoor we in ons hoofd schieten. Daarnaast kan het zijn dat we ons bewust dingen niet herinneren, terwijl de informatie wel opgeslagen is in het onderbewustzijn. Je lichaam heeft toegang tot dat onderbewustzijn. Zo probeer ik met de spiertesten als het ware je lichaam te laten vertellen waar het mee zit en wat er nodig is.
Zo nodig test ik je organen, hormonen en je weerstand. Maar ook of je lichaam voldoende vitamines en mineralen opneemt of hoe je reageert op bepaalde voedingsmiddelen. Gedrag en emoties komen ook aan bod: ondervind je stress en waar ligt dat dan aan?
Als het lichaam congruent of gezond is met iets, zijn de spieren krachtiger. Als er een vorm van stress is, zal de spier verslappen. Het is best lastig om met woorden uit te leggen hoe het afnemen van een spiertest werkt. Je kunt het het beste zelf eens komen ervaren. Je lichaam geeft hele subtiele signalen en een spiertest is helemaal niet pijnlijk. Tijdens de spiertest lig je op de behandeltafel.

Behandelingen

De spiertest geeft ons ook aanwijzingen voor de behandeling. Samen kiezen we behandelmethoden die bij jouw lichaam passen. Het gaat erom dat we jouw zelfherstellend vermogen het beste kunnen stimuleren. De behandelingen kunnen gericht zijn op lichamelijk, emotioneel, energetisch of spiritueel herstel. Zo kan het zijn dat er letterlijk iets vast zit op fysiek niveau. Ik voer dan een fysieke correctie uit door bijvoorbeeld drukpunten te stimuleren op het lijf. Ik behandel het lichaam met mijn handen.

Het kan ook zijn dat er aandacht nodig is voor het immuunsysteem omdat daar een verstoring zit. Wat is daar dan in nodig en welke supplementen zijn bijvoorbeeld waardevol om te slikken?

Na een ingrijpende gebeurtenis is er vaak iets nodig op emotioneel gebied. Daarvoor beschik ik over diverse stressverminderingstechnieken. Zo zijn er verschillende manieren om angsten te verminderen of de disbalans tussen hoofd en gevoel te verminderen.

Coaching

Waar kinesiologie als methode vooral werkt op het lichaam, vind ik het als therapeut juist heel belangrijk om ook je gedachtes erbij te betrekken. Die bepalen namelijk voor een groot gedeelte van de dag hoe je je voelt. Tijdens de sessies coach ik je dus ook, zodat je inzicht krijg ik je eigen gedrag en de lagen daaronder. Wat maakt dat je bepaald gedrag steeds opnieuw vertoont? Hoe kun je op een andere manier omgaan met bepaalde situaties in de toekomst?

Coaching geeft je handvatten die je nodig hebt om gedrag in de toekomst te veranderen en om je leven weer richting te geven na een ingrijpende gebeurtenis.

Prijzen

Herstellen van PTSS op een zachte manier?

Gun jezelf een behandeltraject

Wil je eerst samen afstemmen of mijn traject bij je past? Vul dan hier je gegevens in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Veelgestelde vragen

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Met 3 à 4 behandelingen moet je wel al een verschil hebben bemerkt, anders is kinesiologie misschien niet de behandelmethode die bij jou past. Bij ingrijpende gebeurtenissen zijn 6 of meer behandelingen wel aan te raden.

Moet ik me uitkleden voor een behandeling?

Nee, je hoeft alleen je schoenen uit voor je op de behandeltafel gaat liggen.

Betaling – hoe gaat dat?

Ik stuur je een rekening per mail die je kunt insturen naar je zorgverzekeraar. Ik ben aangesloten bij de VBAG, en mijn behandelingen worden doorgaans vergoed.

Kan ik voor de deur parkeren?

Ja, dat kan bij mij op het grindpad of aan de weg en dat is gratis.

Hoe kan ik een afspraak annuleren?

Voor je afspraak reserveer ik tijd. Je kunt maximaal 24 uur van tevoren een afspraak annuleren. Je kunt hier meer over lezen in de algemene voorwaarden.

Worden de behandelingen vergoed?

Ja, vanuit de aanvullende verzekering. Daarom ben ik aangesloten bij VBAG en RBCZ. Check dit voor de zekerheid nog even bij je eigen verzekering. 

Dit is hoe het anderen geholpen heeft:

 “Negatieve gedachten veel minder in beslag”

Henk, ZZP’er, kwam bij me met een klacht over hoofdpijn en concentratieproblemen. Hij vertelde mij dat hij vijf jaar geleden burn-out was geweest. Gelukkig geeft wielrennen hem veel ontspanning, maar dat is niet altijd gemakkelijk in te passen. Ik heb hem een oefening uitgelegd die hij bij uitstek op kantoor kan doen. Het neemt maar een paar minuten in beslag en zorgt dat je energie weer stroomt. Bij een volgende behandeling bleek dat Henk onbewust overtuigd was dat hij het allemaal niet kan bolwerken, als kostwinner van een gezin met twee kinderen. Door een stressverminderende techniek heb ik de stelligheid van die overtuiging verminderd. Tijdens een telefonisch follow up zei Henk dat negatieve gedachten hem veel minder in beslag nemen.

Henk, 45

 “Met enkele behandelingen weer ruimte!”

Toen ik medio 2018 dreigde vast te lopen door enkele ingrijpende gebeurtenissen in mijn privé-omgeving, heb ik Marlies haar hulp ingeroepen. Slechts enkele behandelingen waren nodig om weer ruimte te ervaren, de ontstane blokkades open en waardevrij onder ogen te zien, om ze vervolgens te slechten.

Marlies stelt je op je gemak, luistert, heeft een scherp observatievermogen.

Paulien, 50

Traumatische gebeurtenissen verwerken?

Start met een behandeltraject.