Lees mijn verhaal

Over mij

Mijn naam is Marlies. In de jaren dat de kinderen klein waren was ik druk met alle ballen in de lucht houden. Het was net een geoliede machine ons gezin. Ruimte voor elkaar, voor mij en mijn man was schaars. Om dan maar nog niet te spreken over de tijd waarvan ik hoopte dat die er zou zijn om eens te ontspannen en aan mezelf toe te komen. Ergens zei een klein stemmetje van binnen daar wel eens wat over tegen mij maar dat drukte ik weg, dat kwam niet uit.

Mijzelf wegcijferen en pleasen om maar diep van binnen erkenning te hopen krijgen was eigenlijk een desastreus pad. Mijn relatie eindigde in een echtscheiding in 2017, dit maakte hier een eind aan. Ik wilde desnoods door het stof gaan om uit te werken wat ik hiervan te leren had. Sindsdien heb ik de angst ‘of ik er wel toe doe’ getransformeerd naar een liefdevolle manier van met mijzelf omgaan vanuit zelferkenning en zelfwaardering.

Loop jij vast?

Als je vastloopt met jezelf, of in relatie tot een partner, moeder, vriendin etc vind je hier wat je zoekt!

Wegcijferen, te weinig grenzen stellen, pleasen is veel te lang leidend geweest in mijn leven. Door dit bij de wortel aan te pakken en te transformeren kan ik nu anderen helpen bij het doorbreken van zo’n patroon. Dat geeft mij veel voldoening. Als ik kan bijdragen aan jouw ontwikkeling, voel je welkom.

Wat ik veel merk bij vrouwen is dat ze uitstekend een ander op de eerste plaats kunnen zetten en als laatste aan zichzelf denken.

Het is mijn missie om vrouwen die er echt voor willen gaan te willen ondersteunen in hun groeiproces om die onafhankelijke authentieke vrouw te worden in haar leven!

Kinesiologie
De roep van mijn hart….

Jaren geleden kwam ik min of meer per toeval met mijn jongste zoon bij een kinesioloog. Ik wist toen niet precies wat deze vrouw testte maar ‘het smaakte naar meer’. Ik ben toen een aantal cursussen gaan volgen die goed te combineren waren met de schooltijden van de kinderen. Toen ik al een aantal modules had gevolgd zei iemand: “ik ga de opleiding doen”. Ik dacht kan dat dan ook?

Kinesiologie had mij toch al enorm te pakken, het liet mij niet meer los en ik was ook zo blij iets gevonden te hebben waar mijn hart zó van klopt. Bovendien was het ook wel mijn verlangen om me verder te ontplooien voor de tijd als de kinderen groter zouden zijn. Als het ware ‘achter de geraniums vandaan’.

Dat heeft er toegeleid dat ik in 2012 ben begonnen met een HBO-opleiding Integraal Kinesioloog bij Welkin Kinesiologie College, en me specialiseerde in stress en emotionele klachten. Juist omdat ik zelf een flinke rollercoaster heb meegemaakt op het emotionele vlak weet ik wat mijn klanten doormaken. Zelf heeft kinesiologie mij ook enorm geholpen met de ommezwaai naar zelferkenning en zelfwaardering. Ik doe dit werk inmiddels al een aantal jaren vanuit mijn praktijk aan huis en ik word er dagelijks blij van als vrouwen weer meer zichzelf kunnen worden.

Welkin Kinesiologie

Bij Welkin Kinesiologie College heb ik een driejarige hbo-opleiding gevolgd. Ik heb heel bewust gekozen voor een allround opleiding, ook wel bekend als Welkin Integraal Kinesioloog. In deze opleiding kwam veel samen zoals stress-release technieken, voedingsproblematiek, allergieën, maar ook veel correcties op het emotionele vlak waar ik dagelijks mee werk. Een spiertest is leidend bij de consulten.

Medische Basiskennis

Bij Con Amore heb ik een jaaropleiding Medische Basiskennis gevolgd. Van docenten die veelal beroepsmatig in de medische sector actief zijn of waren, heb ik geleerd om juist die vragen te stellen in een consult die je de informatie geven voor een ‘totaal’ plaatje op het medisch vlak.

Counselling en Coaching

Hoewel ik al ruime ervaring had vanuit mijn eerdere werk als trainer op het gebied van gedragstrainingen en communicatie (o.a. bij Bureau Zuidema) heb ik opnieuw vaardigheden in coaching verder verdiept bij Academie voor Counselling en Coaching (ACC).

Hoe anderen mij ervaren:

“Met enkele behandelingen weer ruimte!”

Toen ik medio 2018 dreigde vast te lopen door enkele ingrijpende gebeurtenissen in mijn privé-omgeving, heb ik Marlies haar hulp ingeroepen. Slechts enkele behandelingen waren nodig om weer ruimte te ervaren, de ontstane blokkades open en waardevrij onder ogen te zien, om ze vervolgens te slechten. Marlies stelt je op je gemak, luistert, heeft een scherp observatievermogen.

Paulien, 50

Weten wat Kinesiologie inhoudt en kennismaken met mij? Luister de podcast. 

Samen onderzoeken wat je nodig hebt om je weer fijn te voelen na een ingrijpende periode?

Ik loop met liefde een stukje mee op jouw persoonlijke pad.