Loopt je emmer over na een ingrijpende gebeurtenis en sta je continu “aan”?

Ik help je graag om de oorzaak van je stressklachten aan te pakken waardoor je eindelijk weer uit de overlevingsstand komt. Zo kun je weer verbinden met wat echt belangrijk voor je is en vanuit rust nieuwe stappen gaan zetten.

Je doet alles voor anderen, maar vergeet jezelf

Wellicht herken je dat je al een lange tijd teveel hooi op je vork neemt.
Je vindt het belangrijk om goed voor anderen te zorgen, maar wie zorgt er goed voor jou? Je laat continu over je grenzen gaan. Je staat in standje “overleven”, maar dat laat je liever niet zien. Maar eigenlijk ben je moe, heel moe….

Je hebt een ingrijpende gebeurtenis achter de rug die jou letterlijk heeft stopgezet

Wellicht heb je net een scheiding achter de rug, een overlijden, een moeilijke situatie op het werk, een toxische relatie, een familieruzie… Wat het ook is, het heeft veel impact gehad en je gaat eraan onderdoor. Wellicht voel je je regelmatig geïrriteerd, emotioneel of bang. Je weet dat het niet langer zo door kan gaan, maar het lukt je nog niet om het te veranderen.

Je bent de verbinding met jezelf kwijt

Doordat je zolang voor anderen hebt geleefd, weet je eigenlijk niet goed meer wat je zelf wil. Wat de buitenwereld ziet is iemand die alles goed voor elkaar heeft, een geolied gezin en huishouding, maar van binnen voel je je leeg.

Zet jezelf weer op de eerste plek!

Wellicht herken je dat je soms met je hoofd wel weet dat je het anders wil, maar dat het maar niet lijkt te lukken in de praktijk. Dat kan behoorlijk frustrerend zijn. Eigenlijk is het helemaal zo gek nog niet, want je vertoont bepaald gedrag namelijk niet voor niks! Het helpen van anderen en het wegcijferen van jezelf heeft een functie. Het is een strategie die je tot nu toe geholpen heeft om te overleven. Er zitten overtuigingen en patronen onder die je gecreëerd hebt sinds je geboorte of sinds je jeugd, door wat je allemaal hebt meegemaakt.

Wellicht ben je bijvoorbeeld steeds maar hard aan het werk omdat je diep van binnen de overtuiging hebt dat je niet goed genoeg bent, tenzij je er dus heel hard je best voor doet.

Wist je dat je lichaam celgeheugen heeft? Alle ingrijpende gebeurtenissen die je ooit hebt meegemaakt hebben een bepaalde indruk achtergelaten. Jij bent sommigen dingen zelf misschien vergeten, maar je lichaam heeft dit opgeslagen tot diep in je cellen. Dat maakt dat je lichaam dus direct op een bepaalde manier reageert.

Door middel van mijn behandelingen onderzoeken we wat de patronen en overtuigingen zijn die jouw gedrag in stand houden en gaan we deze ombuigen naar helpende patronen, zodat je jezelf weer op de eerste plaats kunt gaan zetten.

“Het is mijn missie om vrouwen die er echt voor willen gaan te willen ondersteunen in hun groeiproces om die onafhankelijke authentieke vrouw te worden in haar leven!”

Je hoeft het niet alleen te doen!

Ik ben Marlies. In de jaren dat de kinderen klein waren was ik druk met alle ballen in de lucht houden. Mijzelf wegcijferen en pleasen om maar diep van binnen erkenning te hopen krijgen was eigenlijk een desastreus pad. Na mijn echtscheiding, heb ik de angst ‘of ik er wel toe doe’ getransformeerd naar een liefdevolle manier van met mijzelf omgaan vanuit zelferkenning en zelfwaardering.

Tijdens mijn eigen reis ontdekte ik de kracht kinesiologie. Juist omdat ik zelf een flinke rollercoaster heb meegemaakt op het emotionele vlak weet ik wat mijn klanten doormaken. Zelf heeft kinesiologie mij ook enorm geholpen met de ommezwaai naar zelferkenning en zelfwaardering. Ik doe dit werk inmiddels al een aantal jaren vanuit mijn praktijk aan huis en ik word er dagelijks blij van als vrouwen weer meer zichzelf kunnen worden.

Ik help je om weer te gaan voelen wat je echt nodig hebt en ingrijpende gebeurtenissen te verwerken.

Meer vertrouwen in jezelf

Waar je altijd het gevoel had dat anderen belangrijker waren, voel je nu weer dat je er echt toe doet. Dat je goed bent zoals je bent. Dat je ook ruimte mag maken voor jou. Je kent je eigen mooie eigenschappen én valkuilen en omarmt ze beide. Je komt steeds meer bij je eigen kern en durft weer te voelen welke keuzes wel en niet bij je passen.

Meer rust en energie

Je ervaart meer rust in je hoofd, en in je lichaam. Het lukt je ook letterlijk om meer rust te nemen. Je voelt veel beter waar je eigen grenzen liggen en durft die ook beter aan te geven. Je zorgt nog steeds goed voor anderen, maar dit gaat niet meer ten koste van jezelf. Je bent zachter naar jezelf als het even niet gelukt is om op tijd je grenzen aan te geven.

Je hebt de ingrijpende gebeurtenis een plekje gegeven

Het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen kost tijd. Tijdens de sessies hebben we er op een liefdevolle manier aandacht aan geschonken door te kijken naar wat het je gekost heeft, maar ook naar wat het je brengt. Alles wat je meemaakt zorgt immers voor nieuwe lessen. Lichamelijk voel je je weer meer in balans en we hebben de emoties alle ruimte gegeven.

Dit is hoe het anderen geholpen heeft:

 “Snel tot de kern”

Vanwege een stressvolle periode ben ik naar Marlies gegaan. Ze biedt een luisterend oor en weet snel tot de kern te komen en die te behandelen. Erg fijn dat ik heel gauw merkte dat de behandelingen resultaat opleverden.

Annelies, 54

“Prettig, toegankelijk en verfrissend”

Je merkt direct dat Marlies ook ervaring heeft als coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Haar persoonlijke benadering en behandeling geven je een comfortabel gevoel en inspireren je om de technieken en oefeningen toe te passen.

Cindy, 49

Traject: combinatie van spiertesten, behandelingen en coaching

In mijn behandeltrajecten werk ik met kinesiologie. Hierbij staat het zelfgenezend vermogen van je lichaam centraal. Ik kijk naar jou als geheel en geloof dat lichaam en geest altijd bij elkaar horen. Als je mentaal veel stress hebt, zie je dat ook terug in je lichaam. Om jou zo goed mogelijk te begeleiden, zet ik een combinatie in van spiertesten, behandelingen en coaching. Niet alleen praten dus, maar juist ook voelen en je lichaam als basis inzetten. We starten altijd met een uitgebreide intake en boeken daarna minimaal twee vervolgconsulten voor blijvende verandering.

Spiertest

Je lichaam is ontzettend intelligent en weet heel goed wat er nodig is. Als mens zijn we vaak de verbinding met ons lichaam kwijt, waardoor we in ons hoofd schieten. Daarnaast kan het zijn dat we ons bewust dingen niet herinneren, terwijl de informatie wel opgeslagen is in het onderbewustzijn. Je lichaam heeft toegang tot dat onderbewustzijn. Zo probeer ik met de spiertesten als het ware je lichaam te laten vertellen waar het mee zit en wat er nodig is.
Zo nodig test ik je organen, hormonen en je weerstand. Maar ook of je lichaam voldoende vitamines en mineralen opneemt of hoe je reageert op bepaalde voedingsmiddelen. Gedrag en emoties komen ook aan bod: ondervind je stress en waar ligt dat dan aan?
Als het lichaam congruent of gezond is met iets, zijn de spieren krachtiger. Als er een vorm van stress is, zal de spier verslappen. Het is best lastig om met woorden uit te leggen hoe het afnemen van een spiertest werkt. Je kunt het het beste zelf eens komen ervaren. Je lichaam geeft hele subtiele signalen en een spiertest is helemaal niet pijnlijk. Tijdens de spiertest lig je op de behandeltafel.

Behandelingen

De spiertest geeft ons ook aanwijzingen voor de behandeling. Samen kiezen we behandelmethoden die bij jouw lichaam passen. Het gaat erom dat we jouw zelfherstellend vermogen het beste kunnen stimuleren. De behandelingen kunnen gericht zijn op lichamelijk, emotioneel, energetisch of spiritueel herstel. Zo kan het zijn dat er letterlijk iets vast zit op fysiek niveau. Ik voer dan een fysieke correctie uit door bijvoorbeeld drukpunten te stimuleren op het lijf. Ik behandel het lichaam met mijn handen.

Het kan ook zijn dat er aandacht nodig is voor het immuunsysteem omdat daar een verstoring zit. Wat is daar dan in nodig en welke supplementen zijn bijvoorbeeld waardevol om te slikken?

Na een ingrijpende gebeurtenis is er vaak iets nodig op emotioneel gebied. Daarvoor beschik ik over diverse stressverminderingstechnieken. Zo zijn er verschillende manieren om angsten te verminderen of de disbalans tussen hoofd en gevoel te verminderen.

Coaching

Waar kinesiologie als methode vooral werkt op het lichaam, vind ik het als therapeut juist heel belangrijk om ook je gedachtes erbij te betrekken. Die bepalen namelijk voor een groot gedeelte van de dag hoe je je voelt. Tijdens de sessies coach ik je dus ook, zodat je inzicht krijg ik je eigen gedrag en de lagen daaronder. Wat maakt dat je bepaald gedrag steeds opnieuw vertoont? Hoe kun je op een andere manier omgaan met bepaalde situaties in de toekomst?

Coaching geeft je handvatten die je nodig hebt om gedrag in de toekomst te veranderen en om je leven weer richting te geven na een ingrijpende gebeurtenis.

Wil je samen aan de slag zodat je weer grip krijgt op je leven?

Gun jezelf een behandeltraject

Wil je eerst samen afstemmen of mijn traject bij je past? Vul dan hier je gegevens in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Veelgestelde vragen

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Met 3 à 4 behandelingen moet je wel al een verschil hebben bemerkt, anders is kinesiologie misschien niet de behandelmethode die bij jou past. Bij ingrijpende gebeurtenissen zijn 6 of meer behandelingen wel aan te raden.

Moet ik me uitkleden voor een behandeling?

Nee, je hoeft alleen je schoenen uit voor je op de behandeltafel gaat liggen.

Betaling – hoe gaat dat?

Ik stuur je een rekening per mail die je kunt insturen naar je zorgverzekeraar. Ik ben aangesloten bij de VBAG, en mijn behandelingen worden doorgaans vergoed.

Worden de behandelingen vergoed?

Ja, vanuit de aanvullende verzekering. Daarom ben ik aangesloten bij VBAG en RBCZ. Check dit voor de zekerheid nog even bij je eigen verzekering. 

Check up – kan ik als een soort APK 1 of 2 keer per jaar langskomen om te checken of ik genoeg vitamines/mineralen neem?

Ja dat is prima, zelfs verstandig om te doen.

Kan ik voor de deur parkeren?

Ja, dat kan bij mij op het grindpad of aan de weg en dat is gratis.

Hoe kan ik een afspraak annuleren?

Voor je afspraak reserveer ik tijd. Je kunt maximaal 24 uur van tevoren een afspraak annuleren. Je kunt hier meer over lezen in de algemene voorwaarden.

Dit is hoe het anderen geholpen heeft:

 “Negatieve gedachten veel minder in beslag”

Henk, ZZP’er, kwam bij me met een klacht over hoofdpijn en concentratieproblemen. Hij vertelde mij dat hij vijf jaar geleden burn-out was geweest. Gelukkig geeft wielrennen hem veel ontspanning, maar dat is niet altijd gemakkelijk in te passen. Ik heb hem een oefening uitgelegd die hij bij uitstek op kantoor kan doen. Het neemt maar een paar minuten in beslag en zorgt dat je energie weer stroomt. Bij een volgende behandeling bleek dat Henk onbewust overtuigd was dat hij het allemaal niet kan bolwerken, als kostwinner van een gezin met twee kinderen. Door een stressverminderende techniek heb ik de stelligheid van die overtuiging verminderd. Tijdens een telefonisch follow up zei Henk dat negatieve gedachten hem veel minder in beslag nemen.

Henk, 45

 “Met enkele behandelingen weer ruimte!”

Toen ik medio 2018 dreigde vast te lopen door enkele ingrijpende gebeurtenissen in mijn privé-omgeving, heb ik Marlies haar hulp ingeroepen. Slechts enkele behandelingen waren nodig om weer ruimte te ervaren, de ontstane blokkades open en waardevrij onder ogen te zien, om ze vervolgens te slechten.

Marlies stelt je op je gemak, luistert, heeft een scherp observatievermogen.

Paulien, 50

Jezelf weer op de eerste plaats zetten?

Het mag nu eindelijk weer op jouw manier.