Kinesiologie bij stressklachten in Bilthoven (Utrecht)

Heb je last van stressklachten na een ingrijpende gebeurtenis? Kinesiologie zorgt ervoor dat je weer in je kracht komt te staan. Je bent welkom in de praktijk in Bilthoven!

Centrum voor Kinesiologie in Bilthoven bij stressklachten

Ik ben Marlies. In de jaren dat de kinderen klein waren was ik druk met alle ballen in de lucht houden. Mijzelf wegcijferen en pleasen om maar diep van binnen erkenning te hopen krijgen was eigenlijk een desastreus pad. Na mijn echtscheiding, heb ik de angst ‘of ik er wel toe doe’ getransformeerd naar een liefdevolle manier van met mijzelf omgaan vanuit zelferkenning en zelfwaardering.

Tijdens mijn eigen reis ontdekte ik de kracht kinesiologie. Juist omdat ik zelf een flinke rollercoaster heb meegemaakt op het emotionele vlak weet ik wat mijn klanten doormaken. Zelf heeft kinesiologie mij ook enorm geholpen met de ommezwaai naar zelferkenning en zelfwaardering. Ik doe dit werk inmiddels al een aantal jaren vanuit mijn praktijk aan huis in Bilthoven en ik word er dagelijks blij van als vrouwen weer meer zichzelf kunnen worden.

“Na de eerste behandeling voelde ik mij direct lichter”

Marlies heeft mij prettig ondersteund met kinesiologie in een periode waarin ik behoefte had aan meer balans. Een druk gezin, fulltime baan en andere omstandigheden maakt dat ik mijzelf weleens voorbij loop. Marlies komt snel tot de kern en behandelt gericht. Ze is scherp van geest, is authentiek en heeft echt oog voor haar cliënten.
Marlies heeft ervaring als coach. Dit komt zeker van pas tijdens de behandeling. Na de eerste behandeling voelde ik mij direct lichter – alsof er een last van mij af was gegleden. Aanrader!

Annemarie, 38

 “Snel tot de kern”

Vanwege een stressvolle periode ben ik naar Marlies gegaan. Ze biedt een luisterend oor en weet snel tot de kern te komen en die te behandelen. Erg fijn dat ik heel gauw merkte dat de behandelingen resultaat opleverden.

Annelies, 54

Kinesiologie Traject: combinatie van spiertesten, behandelingen en coaching (Bilthoven, Utrecht)

In mijn behandeltrajecten werk ik met kinesiologie. Hierbij staat het zelfgenezend vermogen van je lichaam centraal. Ik kijk naar jou als geheel en geloof dat lichaam en geest altijd bij elkaar horen.
Als je mentaal veel stress hebt, zie je dat ook terug in je lichaam. Om jou zo goed mogelijk te begeleiden, zet ik een combinatie in van spiertesten, behandelingen en coaching.
Niet alleen praten dus, maar juist ook voelen en je lichaam als basis inzetten. We starten altijd met een uitgebreide intake en boeken daarna minimaal twee vervolgconsulten voor blijvende verandering.

N

Vergoeding

Ja, vanuit de aanvullende verzekering. Daarom ben ik aangesloten bij VBAG en RBCZ. Check dit voor de zekerheid nog even bij je eigen verzekering.

Spiertest

Je lichaam is ontzettend intelligent en weet heel goed wat er nodig is. Als mens zijn we vaak de verbinding met ons lichaam kwijt, waardoor we in ons hoofd schieten. Daarnaast kan het zijn dat we ons bewust dingen niet herinneren, terwijl de informatie wel opgeslagen is in het onderbewustzijn. Je lichaam heeft toegang tot dat onderbewustzijn. Zo probeer ik met de spiertesten als het ware je lichaam te laten vertellen waar het mee zit en wat er nodig is.
Zo nodig test ik je organen, hormonen en je weerstand. Maar ook of je lichaam voldoende vitamines en mineralen opneemt of hoe je reageert op bepaalde voedingsmiddelen. Gedrag en emoties komen ook aan bod: ondervind je stress en waar ligt dat dan aan?
Als het lichaam congruent of gezond is met iets, zijn de spieren krachtiger. Als er een vorm van stress is, zal de spier verslappen. Het is best lastig om met woorden uit te leggen hoe het afnemen van een spiertest werkt. Je kunt het het beste zelf eens komen ervaren. Je lichaam geeft hele subtiele signalen en een spiertest is helemaal niet pijnlijk. Tijdens de spiertest lig je op de behandeltafel.

Behandelingen

De spiertest geeft ons ook aanwijzingen voor de behandeling. Samen kiezen we behandelmethoden die bij jouw lichaam passen. Het gaat erom dat we jouw zelfherstellend vermogen het beste kunnen stimuleren. De behandelingen kunnen gericht zijn op lichamelijk, emotioneel, energetisch of spiritueel herstel. Zo kan het zijn dat er letterlijk iets vast zit op fysiek niveau. Ik voer dan een fysieke correctie uit door bijvoorbeeld drukpunten te stimuleren op het lijf. Ik behandel het lichaam met mijn handen.

Het kan ook zijn dat er aandacht nodig is voor het immuunsysteem omdat daar een verstoring zit. Wat is daar dan in nodig en welke supplementen zijn bijvoorbeeld waardevol om te slikken?

Na een ingrijpende gebeurtenis is er vaak iets nodig op emotioneel gebied. Daarvoor beschik ik over diverse stressverminderingstechnieken. Zo zijn er verschillende manieren om angsten te verminderen of de disbalans tussen hoofd en gevoel te verminderen.

Coaching

Waar kinesiologie als methode vooral werkt op het lichaam, vind ik het als therapeut juist heel belangrijk om ook je gedachtes erbij te betrekken. Die bepalen namelijk voor een groot gedeelte van de dag hoe je je voelt. Tijdens de sessies coach ik je dus ook, zodat je inzicht krijg ik je eigen gedrag en de lagen daaronder. Wat maakt dat je bepaald gedrag steeds opnieuw vertoont? Hoe kun je op een andere manier omgaan met bepaalde situaties in de toekomst?

Coaching geeft je handvatten die je nodig hebt om gedrag in de toekomst te veranderen en om je leven weer richting te geven na een ingrijpende gebeurtenis.

Prijzen voor Kinesiologie in Bilthoven (Utrecht)

€80 per consult voor 75 minuten voor 3 sessies (240 voor pakket)
€85 voor een los APK consult

Centrum voor Kinesiologie

Lassuslaan 11
Bilthoven, Utrecht 3723 LG
Nederland
Telefoon: 06-25 43 85 04
E-mail: info@centrumvoorkinesiologie.nl
URL: https://centrumvoorkinesiologie.nl/
Kamer-van-Koophandelnummer: 67021867
Maandag13:00 - 17:00
Dinsdag13:00 - 17:00
Woensdag09:00 - 17:00
Donderdag09:00 - 17:00
Vrijdag13:00 - 17:00
ZaterdagGesloten
ZondagGesloten

 “Negatieve gedachten veel minder in beslag”

Henk, ZZP’er, kwam bij me met een klacht over hoofdpijn en concentratieproblemen. Hij vertelde mij dat hij vijf jaar geleden burn-out was geweest. Gelukkig geeft wielrennen hem veel ontspanning, maar dat is niet altijd gemakkelijk in te passen. Ik heb hem een oefening uitgelegd die hij bij uitstek op kantoor kan doen. Het neemt maar een paar minuten in beslag en zorgt dat je energie weer stroomt. Bij een volgende behandeling bleek dat Henk onbewust overtuigd was dat hij het allemaal niet kan bolwerken, als kostwinner van een gezin met twee kinderen. Door een stressverminderende techniek heb ik de stelligheid van die overtuiging verminderd. Tijdens een telefonisch follow up zei Henk dat negatieve gedachten hem veel minder in beslag nemen.

Henk, 45

 “Met enkele behandelingen weer ruimte!”

Toen ik medio 2018 dreigde vast te lopen door enkele ingrijpende gebeurtenissen in mijn privé-omgeving, heb ik Marlies haar hulp ingeroepen. Slechts enkele behandelingen waren nodig om weer ruimte te ervaren, de ontstane blokkades open en waardevrij onder ogen te zien, om ze vervolgens te slechten.

Marlies stelt je op je gemak, luistert, heeft een scherp observatievermogen.

Paulien, 50

Kinesiologie voor stressvermindering in Bilthoven
(omgeving Utrecht, De Meern, Houten, Culemborg, Zeist)

Neem contact op via het onderstaande formulier om te bespreken of kinesiologie in Bilthoven bij jou past.

We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in ons privacybeleid.