Vind je het moeilijk om "nee" te zeggen en please je de ander nog iets te vaak?

In een gratis online sessie onderzoeken we welke eerste stap je kunt zetten om beter te begrenzen, zodat je goed voor jezelf gaat zorgen.

Je zorgt goed voor anderen, maar vergeet jezelf

Wellicht herken je dat je al een lange tijd teveel hooi op je vork neemt.
Je vindt het belangrijk om goed voor anderen te zorgen, maar wie zorgt er goed voor jou? 

Steeds als je je voorneemt om "nee" te zeggen, zeg je toch "ja".

Je wil begrenzen, maar ondanks je goede intentie lijkt het je maar niet te lukken. Het lukt je niet om te stoppen met pleasen

Het pleasen breekt je op

Het steeds voor anderen zorgen kost teveel energie en je loopt erop leeg. Je bent moe, heel moe. Doordat je zolang voor anderen hebt geleefd, weet je eigenlijk niet goed meer wat je zelf wil. 

Stop met pleasen – zorg weer goed voor jezelf!

Wellicht herken je dat je soms met je hoofd wel weet dat je het anders wil, maar dat het maar niet lijkt te lukken in de praktijk. Dat kan behoorlijk frustrerend zijn. Eigenlijk is het helemaal zo gek nog niet, want je vertoont bepaald gedrag namelijk niet voor niks! Het helpen van anderen en het wegcijferen van jezelf heeft een functie. Het is een strategie die je tot nu toe geholpen heeft om te overleven. Er zitten overtuigingen en patronen onder die je gecreëerd hebt sinds je geboorte of sinds je jeugd, door wat je allemaal hebt meegemaakt. 

Onder het pleasen zit een hele mooie intentie, namelijk anderen helpen. Helaas is de balans vaak zoek, waardoor je beter voor anderen zorgt dan voor jezelf. Grote kans dat je soms eigenlijk liever nee wil zeggen, terwijl je toch “ja” zegt omdat je bang bent voor bijvoorbeeld afwijzing. Dan ben je aan het pleasen. 

In de stop-people-pleasing sessie onderzoek ik graag wat de eerste stap is om beter voor jezelf te zorgen!

 

Leer om goed voor jezelf te zorgen, zodat er energie over is om ook voor anderen te zorgen. Stop dus met pleasen en luister eerst naar wat jij zelf nodig hebt!

Je hoeft het niet alleen te doen!

Ik ben Marlies. In de jaren dat de kinderen klein waren was ik druk met alle ballen in de lucht houden. Mijzelf wegcijferen en pleasen om maar diep van binnen erkenning te hopen krijgen was eigenlijk een desastreus pad. Na mijn echtscheiding, heb ik de angst ‘of ik er wel toe doe’ getransformeerd naar een liefdevolle manier van met mijzelf omgaan vanuit zelferkenning en zelfwaardering.

Tijdens mijn eigen reis ontdekte ik de kracht kinesiologie. Juist omdat ik zelf een flinke rollercoaster heb meegemaakt op het emotionele vlak weet ik wat mijn klanten doormaken. Zelf heeft kinesiologie mij ook enorm geholpen met de ommezwaai naar zelferkenning en zelfwaardering. Ik doe dit werk inmiddels al een aantal jaren vanuit mijn praktijk aan huis en ik word er dagelijks blij van als vrouwen weer meer zichzelf kunnen worden.

In het stop-people-pleasing gesprek maak je al kennis met mij en mijn manier van werken en help ik jou om de eerste stap te zetten richting een betere zelfzorg. 

 

Dit is hoe het anderen geholpen heeft:

 “Snel tot de kern”

Vanwege een stressvolle periode ben ik naar Marlies gegaan. Ze biedt een luisterend oor en weet snel tot de kern te komen en die te behandelen. Erg fijn dat ik heel gauw merkte dat de behandelingen resultaat opleverden.

Annelies, 54

“Prettig, toegankelijk en verfrissend”

Je merkt direct dat Marlies ook ervaring heeft als coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Haar persoonlijke benadering en behandeling geven je een comfortabel gevoel en inspireren je om de technieken en oefeningen toe te passen.

Cindy, 49

Vraag een stop-people-pleasing sessie aan!

In een half uur meet grip op je pleasegedrag. Je krijgt inzicht in waarom je anderen altijd voor laat staan, en ik help je daarnaast met een eerste praktische stap om te stoppen met pleasen. Laat je gegevens achter, dan plannen we een sessie is. De sessie vindt telefonisch plaats of via videobellen. 

Veelgestelde vragen

Krijg ik tijdens dit gesprek ook een behandeling?

Nee, dit is geen kinesiologie behandeling maar echt een kort coachgesprek. Grote kans dat er allerlei thema’s naar voren komen waar we aan kunnen werken met kinesiologie. Als je voorkeur hebt voor een behandeling, kan dat natuurlijk ook. Er komt altijd naar voren wat het meest passend is.

Wat kost deze sessie?

Deze sessie is gratis.

Ik weet niet of ik anderen please, wat nu?

Ben je iemand die heel graag zorgt voor anderen en vind je het lastig om nee te zeggen? Dan is de kans groot dat je anderen pleaset. De intentie onder het pleasen is heel mooi, namelijk mensen helpen. Neem gerust contact op, we onderzoeken samen waar je tegenaan loopt.

Hoe werkt deze sessie?

Deze sessie is telefonisch of via Zoom. Als je echt in de buurt woont ben je ook welkom in mijn praktijk. 

Hoe kan ik verder na dit gesprek?

Na dit gesprek ben je welkom voor een kinesiologie behandeltraject. Dit traject is altijd op maat.