Home » Persoonlijke groei » Intentie kiezen, hoe doe je dat? En waarom?

Intentie kiezen, hoe doe je dat? En waarom?

door | 20 okt, 2022 | Persoonlijke groei

Pas was ik bij een lezing, super interessant, het ging over plasmatechnologie. Het was een uitgebreide uitleg over wat plasmatechnologie inhoudt. Alles om ons heen is energie en een uitgangspunt dat atomen, moleculen en wat ‘grover’, mensen het liefst in evenwicht willen zijn. Dit is wel een nutshell, maar wat ook veel nadruk kreeg, is dat een intentie heel belangrijk is, te meer om weer dat evenwicht te bereiken.

Maar wat is een intentie eigenlijk en hoe kies je die en waarom?

Een intentie is duidelijk kiezen wat je wilt manifesteren of hoe je zou willen dat iets verloopt. Dit vraagt een stukje bewustwording, maar tegelijk kan dat je rust geven of meer zelfvertrouwen bij een gesprek waar je tegen op ziet.

Van de week kwam Marian bij me en het was aan alle kanten duidelijk dat ze zich ongelukkig voelde. De verbinding met haar man was verre van hoe dat 9 jaar geleden begon. Toen bood hij haar veiligheid, en was het “de man waar ze op kon bouwen”. En natuurlijk bewandelt iedereen zijn eigen pad en tegelijk is haar diepste wens dat hij haar ziet voor wie ze nu is, als partner, moeder van hun 2 zonen, zelfstandig krachtige vrouw etc.

Ik vroeg haar, wat maakt dat hij belangrijk voor je is “om er in jullie huwelijk voor te gaan?” Goeie vraag zei ze. Kun je aangeven wat je fijn vindt en niet zou willen missen in jullie relatie? Misschien kun je hem een brief schrijven. Hoe ziet hij jou? Wat weet hij van jou? Wat vind je moeilijk en wat waardeer je? Enfin ik besprak dat als je gaat kijken naar waar je (nog) aan vasthoudt, namelijk ‘haar beeld van haar man hoe hij nu is’, en snapt dat datgene waar je aan vasthoudt je niet het gewenste resultaat oplevert waar je op had gehoopt, dan kun je een keuze maken en ben je vrij.

Om terug te komen op intentie, dan kun je een intentie kiezen: ik wil geluk manifesteren, ik kies voor liefdevol te willen leven etc. En het mooie is je kunt elke dag, zelfs elk uur een andere intentie kiezen. Het hoeft ook helemaal niet zwaar te zijn, is het niet helemaal volgens jouw idee verlopen, nou oké je bent ermee aan het oefenen.

Dus als je te maken hebt met een spannende situatie, je op je qui-vive bent, je niet gehoord en niet begrepen voelt in een gesprek en jezelf meestal kent dat je dat op de een of andere manier afreageert met – van je af praten, – hardlopen, -sporten, – hard auto rijden, – schelden, – snaaien, – snoepen, – alcohol drinken etc. En dit zich herhaaldelijk voordoet dat het bijna een patroon is geworden, gun jezelf dan vooral hulp om het evenwicht weer te herstellen.

Ik help je graag om vanuit een krachtige intentie en kinesiologie (want dat gaat 1 op 1 samen met het stellen van een doel voor de behandeling), weer die weg te bewandelen waar jij zo naar verlangt ! Maak een kennismakingsafspraak via onderstaande knop.

Over mij

Persoonlijke groei loopt als een rode draad door mijn leven. Mijn blogs zijn bedoeld om je te inspireren om die stap te nemen die jou dichter bij je kern brengen en bij je zelfliefde.

Gerelateerde artikelen

Happy Ending

Happy Ending

Vanmiddag zat ik even buiten met mijn koffie en ineens schoot me te binnen: al van jongs af aan wilde ik het liefst naar films kijken met een happy...

lees verder
Pleasen

Pleasen

Je hart schreeuwt “nee”, en toch zeg je “ja”. Je bent weer in de hulpverlenende valkuil getrapt en hebt “ja” gezegd tegen iets waar je helemaal niet...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin