Home » Persoonlijke groei » Transformatie

Transformatie

door | 30 dec, 2020 | Persoonlijke groei

Je hebt een jong gezin, een hardwerkende man en zelf een drukke baan. Daarnaast doe je ook nog vrijwilligerswerk. Er blijft weinig tijd over voor jezelf. Ontspanning en even bijtanken komt er vaak niet van. Je bent ambitieus in alles wat je doet: Alles kan, niets is teveel en liefst ook nog met een glimlach.

Aan je familie en vrienden wil je laten zien: ‘dat je heel veel aan kan’, en misschien moet het ook nog lijken dat het allemaal moeiteloos gaat. Je hoopt op bevestiging en erkenning: ‘ik doe het goed’, maar je voelt je vaak niet gezien en gehoord door je familie. Als je familiebezoek weer achter de rug is, voel je je doodmoe en leeggezogen.

En hoe nu het roer om?

Wat zijn je verwachtingen over je familie? Is het echt waar dat ze geen belangstelling tonen in je? Wil je van iemand in het bijzonder van je familie dat hij of zij je onzekerheid wegneemt? Of is het tonen van belangstelling waar je zo naar verlangt, eigenlijk de bevestiging die je heel hard nodig hebt?

Zou het zo kunnen zijn dat je de ander verantwoordelijk maakt voor hoe jij je voelt?

Misschien valt ineens ‘het kwartje’: is je verwachting wel reëel?

Heb je oog voor wat jij voelt en wie jij bent? Kun je jezelf ‘omarmen’ wie jij bent? Dan kan jezelf afwijzen in wie je bent tot het verleden behoren. En pak je steeds meer je eigen verantwoordelijkheid voor je eigen leven!

Dit geldt ook voor andere relaties bijvoorbeeld buiten je familie die je bent aangegaan.

Verwachtingen

Neem bijvoorbeeld vrijwilligerswerk: je zei ooit ja op basis van de tijd die het je zou kosten, het plezier wat je dacht eraan te beleven, je ideaal om een steentje bij te dragen etc.

Maar toen:

Werden de taken significant tijdrovender, beleefde je allang niet meer zoveel plezier eraan en was de balans voor jou tussen jouw moeite en wat het oplevert echt zoek.

Dus wederom: wat zijn jouw verwachtingen? Heb je die ten aanzien van je omgeving of t.a.v. jezelf? Ben je soms van mening dat waar je aan begonnen bent dat moet je afmaken? Wie zegt dat? Hoezo? Faal je anders? Als je dit zelf onder ogen komt en tot je laat doordringen dan heb je een keuze: ‘Blijf ik doorploeteren ten koste van mijzelf of kies ik voor mijzelf’? Ervaar ruimte en wees trots op jezelf!

Wil je weten hoe het ook anders kan, neem dan contact met me op.

Dit artikel is bijgewerkt op: 21-12-2021

Over mij

Persoonlijke groei loopt als een rode draad door mijn leven. Mijn blogs zijn bedoeld om je te inspireren om die stap te nemen die jou dichter bij je kern brengen en bij je zelfliefde.

Gerelateerde artikelen

Pleasen

Pleasen

Je hart schreeuwt “nee”, en toch zeg je “ja”. Je bent weer in de hulpverlenende valkuil getrapt en hebt “ja” gezegd tegen iets waar je helemaal niet...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin