Home » Zelfzorg » Behandeling op afstand

Behandeling op afstand

door | 18 jan, 2021 | Zelfzorg

Wat doe jij aan zelfzorg nu Corona nog steeds niet achter ons ligt?

Overal worden we voortdurend geïnformeerd over de rol die het virus in ons leven speelt, en de mate waarin dat op ons leven ingrijpt. We kunnen cijfers van positief geteste mensen bekijken, opnames op IC’s etc. En eigenlijk is de boodschap steeds “we zijn er nog niet van af, houd je aan de regels”, vooral om het zo snel mogelijk beheersbaar te krijgen.

Maar wat doe je zelf?

Overtuig je jezelf steeds weer opnieuw dat je geen tijd hebt om te sporten, of om gezond te koken, of dat glaasje wijn of sigaret echt wel verdiend hebt?

Of zet je jezelf op nummer 1?

Dat kan echt wel onwennig zijn, zowel voor jou als voor je omgeving. Als jij ineens (meer) aandacht geeft aan jezelf, i.p.v. eerst de afwasmachine leeghalen, hond uitlaten, boodschappen doen, dan verschuift er iets.

Verleidingen

Als het bijna niet te doen is om nee te zeggen tegen dat ene koekje, of meer…een glas wijn, een sigaret, netflix-serie, dan er toch maar voor te zwichten, dan is het moment wel dáár om te onderzoeken waar je in je lijf onrust of belemmeringen voelt.

Want rationeel kunnen we van alles beredeneren, vergoelijken etc. maar je lijf geeft uitstekend aan waar voor jou een grens is. Dus als je bereid bent je lijf serieus te nemen voor wat het jou te zeggen heeft dan helpt die bewustwording daarbij en ben je gemotiveerd om je ervoor in te zetten om aan je gezondheid te werken en jezelf op nummer 1 te zetten.

Ondersteuning

Voelt dat wel als heel hard werken aan jezelf? Ja, dat is het ook. En het hoeft ook helemaal niet perfect te gaan of dat je nooit meer eens wel voor verleidingen zwicht. We zijn tenslotte ook maar mens. Alle keren dat je breekt met ‘oud gedrag’, is steeds weer een stapje op de weg naar verandering zoals die bij jouw leven past. Ongetwijfeld kom je dan hobbels tegen, en vliegt dat je aan. Wegduwen dat ken je al, maar ze voelen hoe vervelend ook, en omgaan met die ongemakkelijkheid brengt je uiteindelijk verder. Als je de spanning en stress die daarbij komt kijken het liefst zou willen verminderen maar nu niet tijdens de lockdown naar iemand toe kunt, weet dan dat ik op afstand daar behandelingen voor geef. De kosten daarvoor bedragen €40,-

Neem contact met me op of stuur een appje 0625438504

Je bent het waard! Het is jouw gezondheid die telt!

Dit artikel is bijgewerkt op: 21-12-2021

Over mij

Persoonlijke groei loopt als een rode draad door mijn leven. Mijn blogs zijn bedoeld om je te inspireren om die stap te nemen die jou dichter bij je kern brengen en bij je zelfliefde.

Gerelateerde artikelen

Stress vs. kans

Stress vs. kans

Misschien voelt het al een tijdje alsof je emmer over gaat lopen en lijkt een burn-out steeds dichterbij te komen. Je hebt wel een idee waar het aan...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin